25.6.17

Päivä Firenzessä

”Europe, where history comes from”, kuten koomikko Eddie Izzard muotoili asian. Lause on kuin tehty Firenzelle, sillä se on yksi niistä Euroopan kaupungeista, joissa todella tuntee historian läsnäolon. Medicien ruhtinassuvun rakennuttama Firenze on arkkitehtuurisesti näyttävä ja kulttuurin ja arkkitehtuurin lisäksi kaupungista löytyy myös houkuttelevia ruokapaikkoja ja pikkuputiikkeja. Etenkin nahkatuotteita ja parfyymeja myyvät liikkeet olivat hyvin edustuina.

Meidän majapaikkamme Toscanassa oli vain 40 minuutin junamatkan päässä Firenzestä, mikä tarjosi täydellisen mahdollisuuden päiväretkelle Firenzeen. Päivän aikana ehti hyvin käydä Uffizin taidegalleriassa, ihailla ikonista Duomoa ja kiertää kaupunki turistibussin kyydissä, +32 lämpötila kun ei houkuttanut pitkiin kävelyretkiin. Bussikierros oli taas hyvä muistutus siitä, että hop-on hop-off-kerrosbussit ovat varsin kätevä tapa liikkua suurissa kaupungeissa, varsinkin jos eri nähtävyydet ovat hajautuneet eri puolille kaupunkia ja aikaa on rajallisesti. Tulipa tällä tavalla nähtyä Piazzale Michelangelon aukiolta avautuva näkymä kaupunkiin.

Uffizi taidemuseo
Uffizi taidemuseo
Näkymä Piazzale Michelangelon aukiolta
Santa Maria del Fiore eli "Duomo"
Parfyymiliike Aquaflor
Tortellinit Trattoria Del Fagiolissa

Uffizin museo mainitaan yleensä samassa lauseessa Louvren, Smithsonianin, State Hermitagen ja Pradon kanssa kun maailman huikeimmista museoista ja taidegallerioista on puhetta. Uffizissa voi nauttia renessanssin merkkiteoksista upeissa puitteissa ja galleriasta löytyy kaikkea Botticellista ja Caravaggiosta Da Vinciin ja Michelangeloon. Uffizin suosio on maineensa veroinen. Liput täytyy varata ennakkoon ja paikalla kannattaa olla hyvissä ajoin ennen omaa aikaslottia, jotta varatut liput ehtii lunastaa - jonot ovat nimittäin pitkät. Me aloitimme päivämme Uffizista heti 8:30 aamulla, mikä oli hyvä, sillä vaikka vierailijoiden määrää pyritään aikasloteilla rytmittämään, niin päivän kuluessa väki historiallisilla käytävillä lisääntyy tuntuvasti. Maailmanhistorian merkkiteosten kiertueen puolivälissä tuli myös pysähdyttyä Italian matkamme kalleimmalla kahvikupilla Uffizin katolla.

Taiteen ja arkkitehtuurin lisäksi Toscana on tunnettu laadukkaista nahkatuotteistaan. Yksi tämän teollisuuden instituutioista on Firenzessä sijaitseva Scuola del Cuoio, jossa nimensä mukaisesti koulutetaan uusia nahkataiteilijoita. Santa Crocen kaupunginosassa sijaitseva koulu on päivittäin auki vierailijoille ja arkisin paikassa saattaa nähdä opettajia ja oppilaita nahkatöidensä kimpussa. Scuola del Cuoiossa myös myydään oppilaiden tuotoksia hyvään hintaan, joten jos metsästää uutta lompakkoa, laukkua tai vaikka nahkatakkia, niin täällä kannattaa ehdottomasti käydä. Kuvat paikasta unohtui ottaa, tuotevalikoima oli niin valtava, että keskittymiskyky meni täysin sen selailuun.

Katso kaikki Italian road tripin postaukset

Barolo - Viinien kuningas?
Cinque Terre - Maitse vai meritse?
Päivä Firenzessä
Pohjois-Toscana: Pistoia ja Lucca
Etelä-Toscana: Nahkaa ja viinejä
Oodi Gelatolle
Italian agriturismot: La Rosa Gialla
Italian agriturismot: Villa Parri
Dolomiitit
Hochkreuz - Italian ja Itävallan rajalla
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig