13.8.17

Lago di Sorapis

Lago di Sorapis on yksi Dolomiittien vuoristojärvistä, joka värinsä takia lienee myös yksi kuvatuimpia. Se oli myös yksi niistä paikoista, joita Hochkreuzin vaelluksen opas suositteli päiväretkeksi.

Reitti alkaa Passo Tre Croci -alueelta Misurinan ja Cortina d’Ampezzon väliseltä maantieltä. Auton voi jättää tien poskeen ja vaellusreitillä #215 ottaa suunnaksi Rifugio Vandellin ja sen vieressä sijaitseva Sorapis-järven. 5km pituinen reitti järvelle on paperilla lastenleikkiä, mutta vain kilometrin jälkeen leveähkö ja rauhallinen metsäpolku supistuu vuorenseinää seuraavaksi pieneksi kivisoraksi, joka paikoin myös nousee jyrkästi.

Saattaa hyvinkin olla, että edellispäivän retki Hochkreuzille painoi jaloissa ja paahtava aurinko teki oman osansa, mutta välillä oli pakko pitää pieniä hengähdystaukoja nousujohteisen polun reunalla. Tauot toki ovat tervetulleita, sillä näkymät ovat huikeat. Välillä polku on niin kapea, että mikäli olisi korkean paikan kammo, niin saattaisi iskeä ahdistus. Pieni horjahdus ja syöksyisit lähes pystysuoraa vuorenseinämää alas. Onneksi pahimpiin paikkoihin tätä riskiä varten oli sentään vuoreen kiinnitettyjä rautaköysiä, joista pystyi pitämään kiinni. Vastaan polulla tuli pikkulapsiaan kantavia perheitä, jotka näyttivät rättiväsyneiltä. En lähtisi tänne lapsen kanssa.

Kaikki nämä henkeäsalpaavat elementit antavat matkalle oman mausteensa - tunnet saavuttaneen jotain kun vihdoin pääset perille Sorapis-järvelle. Kermaisen turkoosi (lonkerotölkin!) järvi säkenöi keskellä vuorenhuippujen muodostaman luonnon oman amfiteatterin. Täällä sopii pitää evästaukoa, ihailla ympäristöä ja kierrellä järveä. 

Reitti on hyvin kivinen ja paikoin noustaan pitkään ja jyrkkään. Vettä kannattaa pakata mukaan runsaasti, varsinkin jos vaeltaa kesällä. Hyvät kengät ovat pakolliset ja olin useaan otteeseen hyvin tyytyväinen uusiin Salomon Speedcross 4 -kenkiini. 5km järvelle ja 5km samaa tietä takaisin.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig