13.9.17

Lago di Tenno

Jos Dolomiiteilla viettämäämme aikaa pitäisi kuvailla yhdellä sanalla niin se olisi vuoristojärvibongailu. Dürrensee, Toblachersee, Lago di Sorapis, Lago di Braies, Lago di Tovel. Kaikki nämä tuli nähtyä. Mikä parempi paikka siis päättää järvikierros kuin turkoosiakin turkoosimpi Lago di Tenno Gardan alueella.

Tenno-järvi sijaitsee Gardajärven yläpuolella vain vajaan puolen tunnin automatkan päässä Riva del Gardasta. Törmäsin Tennoon ensimmäisen kerran Rimman ja Lauran blogissa ja paikka jäi mieleen. Kun näytti siltä, että Tenno osuu kätevästi reitille, niin päätimme poiketa katsomaan, onko vesi niin maagisen väristä kuin kuvissa näyttää. No olihan se.


Olin kuvitellut Lago di Tennon hiljaiseksi paikaksi, sillä kaikessa mitä oli lukenut etukäteen, niin tunnelmaa kuvailtiin pysähtyneeksi. Vielä mitä, kurvattiin järven vieressä sijaitsevalle parkkipaikalle, jonka täysinäisyys antoi osviittaa siitä, että emme olleet ainoat, jotka halusivat pulahtaa alkukesän kuumuudessa viilentävään veteen. Päivä oli sunnuntai ja järvi vaikutti olevan todella suosittu ajanviettopaikka paikallisten keskuudessa. 

Aktiviteetteja oli tarjolla jos jonkinlaisia, sillä vuokrattavana löytyi mm. kajakkeja, SUP-lautoja, soutuveneitä ja pelivälineitä. Saaren keskellä sijaitseva kahlaamalla saavutettavissa oleva "minisaari" oli myös varsin sympaattinen ja sieltä näytti löytyvän kaikki parhaat auringonottopaikat. Kyllähän täällä olisi aikaa viettänyt, mutta meidän aikataulut eivät antaneet periksi kuin pienelle pulahdukselle.


Katso kaikki Italian road tripin postaukset

Barolo - Viinien kuningas?
Cinque Terre - Maitse vai meritse?
Päivä Firenzessä
Pohjois-Toscana: Pistoia ja Lucca
Etelä-Toscana: Nahkaa ja viinejä
Oodi Gelatolle
Italian agriturismot: La Rosa Gialla
Italian agriturismot: Villa Parri
Dolomiitit
Hochkreuz - Italian ja Itävallan rajalla
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig