2.8.17

Italian agriturismot: Villa Parri

Toscana pursuaa eri agriturismoja. Seudulla on vahva brändi ja turistit ovat todella löytäneet sen. Läheisyys Roomaan auttaa. Alue on kuitenkin valtavan kokoinen ja aluksi meidänkin oli vaikea löytää sopivan oloista agriturismoa hyvältä sijannilta. Sitten tuli vastaan Villa Parri.

1800-luvun alussa rakennettu Villa on saanut nimensä sen arkkitehdin eli Parrin mukaan. Samainen herra on suunnitellut Italian ensimmäisen rautatieverkoston ja rakensi tämän hulppean tilan Toscanan herttuan pyynnöstä. Se sijaitsee Pistoian kaupungin pohjoispuolella ja on vuosien omistajanvaihdosten jälkeen vuonna 2013 täysin rempattu todelliseksi luksusresortiksi. Nyt sitä pyörittää tunnollisesti ja tyylikkäästi keski-ikäinen italialainen pariskunta, jotka katsovat vieraidensa perään hillityn arvokkaasti ja asuvat itse myös Villassa.

Yli tuhannen neliön villa tarjoaa lomailijoille kuusi asuntoa ja kaksi sviittiä. Kaikissa on oma keittiö ja oma sisäänkäynti ja - mitä tärkeintä - iso Villaa ympäröivä piha-alue ja sen tarjoamat antimet ovat kaikkien asukkaiden käytössä. Se tarkoittaa upeasti pidettyä puutarhaa, jonka tuoksuvien magnoliapuiden, sypressien ja notkuvien hedelmäpensaiden sokkeiloista löytyy joka päivä uusia oleskelutiloja, joissa rahoittua. Se tarkoittaa upouutta barbeque-settiä, jolla ilta-auringossa voi paistaa herkulliset pihvit. Se tarkoittaa pientä, mutta riittävää pihalle pystytettyä kuntosalia. Ja mitä tärkeintä, se tarkoittaa upeaa, kukkulalle sijoitettua ulkouima-allasta ja sen loungetiloja. Täältä ei käytännössä tarvitse lähteä mihinkään.Emme löydä juuri mitään pahaa sanottavaa Villa Parrista. "Rustic Tuscany" -tyylillä sisustetut historialliset huoneet eivät välttämättä kolahtaneet omaan makuumme täysin, mutta tätä emme voi oikeasti moittia. Kun ulkona paahtoi 35 asteen lämpö, niin huoneen ilmastointi ei välillä pysynyt mukana ja huoneen ilma oli kostea (varsinkin öisin). Kutsuimmekin huonetta leikkisästi "luolaksi", tässä halvimmassa huoneistossa kun ei ollut oikeastaan ikkunoita. Näin arvovaltaista kiinteistöä ei tosin siitäkään viitsi moittia ja Villa Parri oli täyden kympin agriturismokokemus.

Suurin osa kympin arvosanasta tulee jo hehkutetusta piha-alueesta ja ennen kaikkea uima-altaasta, tuosta Toscanan osuuden suosikkipaikastamme. Uima-allasta on tullut jo aika monta kertaa kaivattua matkan jälkeenkin, oli näkymät ja puitteet sen verran huikeat.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig