2.8.17

Italian agriturismot: La Rosa Gialla

Italiassa agriturismot eli paikalliset B&B-henkiset maatilamajoitukset ovat suositeltava majoitusvaihtoehto. Maatilamajoitus terminä antaa hieman harhaanjohtavan kuvan agriturismoista, sillä mainittu maatilaosuus on usein se, että majoitus on esim. viini- tai oliviitarhojen yhteydessä ja paikat ovat suhteellisen pieniä ja usein perheomisteisia. Meillä oli agriturismomajoitus sekä Piemontessa että Toscanassa, kummassakin huone oli varustettu pienellä keittiöllä.

Agriturismot

Agriturismoja ei välttämättä löydä pelkällä nopealla googlettelulla. Italiassa tuli monta kertaa todettua, kuinka moni paikka on jäänyt digitalisaatiossa jälkeen. Suurissa kaupungeissa ollaan ymmärretty, että turistit hakevat nykyään elämyksiä, ravintoloita ja majoituksia etenkin verkossa ja mikäli yritystäsi ei sieltä löydy, niin liiketoiminta saattaa olla vaikeaa. Maaseudulla tämä analogisuus korostuu: voittajat ovat ne, jotka ovat ymmärtäneet panostaa verkkosivuihin ja läsnäoloon eri hakukoneissa.

Piemonten agriturismomme La Rosa Gialla löytyi pienen kaivelun jälkeen, mutta yleisesti ottaen Piemonte alueena on konservatiivinen ja sillä olisi paljon annettavaa turismille, mikäli useampi paikka panostaisi digitaaliseen jälkeensä. Englantia osaavat ovat enemmän poikkeus kuin sääntö ja maksuvälineenä käy ainostaan käteinen (tämä tosin pätee kaikkialla Italiassa). Toisaalta kaikki tämä on osa Italian charmia ja mahdollistaa yllättävien löytöjen tekemisen, varsinkin jos paikan päällä näkee vaivaa ja kuuntelee paikallisten suosituksia ja vinkkejä.

La Rosa Gialla


La Rosa Gialla on Barolon alueen länsiosassa sijaitseva viiden huoneiston ja kahden huoneen majoituspaikka. Uima-allas oman viinitarhan vieressä, ulkogrilli upealla sisäpihalla ja vieraanvaraisuutta pursuava isäntäperhe takaavat loistokkaan keskuksen Baralon alueen seikkailuille.


La Rosa Gialla sijaitsee pienessä kylässä, joten oma auto on tarpeen. Mutta vaikka pienestä kylästä onkin kyse, niin ihan kiven heiton päässä Giallasta löytyy sympaattinen ravintola, jonka tarjoilut eivät häpeä isompien kaupunkien paremmille paikoille, päin vastoin. Toisen kiven heiton päässä sijaitsee myös Vajran viinitila.

Giallan omistaja oli todella ystävällinen, hän järjesti meillä jopa kyyditykset Roddin linnan Barolo-tapahtumaan (lue: haki meidät omalla autollaan illalla, kun takseja ei ollut saatavilla). Isäntä puolestaan opetti meille yhtä ja toista ulkogrillauksesta Italiassa: grillilevyt putsattiin pullollisella punaviiniä ja sen jälkeen valeltiin oliiviöljyämpärissä uitetulla rosmariinipuskalla. Toisin sanoen meillä ei jäänyt kuin mukavia muistoja ja hyvää sanottavaa La Rosa Giallasta!

Katso kaikki Italian road tripin postaukset

Barolo - Viinien kuningas?
Cinque Terre - Maitse vai meritse?
Päivä Firenzessä
Pohjois-Toscana: Pistoia ja Lucca
Etelä-Toscana: Nahkaa ja viinejä
Oodi Gelatolle
Italian agriturismot: La Rosa Gialla
Italian agriturismot: Villa Parri
Dolomiitit
Hochkreuz - Italian ja Itävallan rajalla
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig