Tre Cime di Lavaredo / Drei Zinnen, Dolomiitit


Tiedätkö ne kolme rivissä seisovaa vuorenhuippua? Ne, joilla on kuvitettu aika moni Dolomiitit-aiheinen juttu? Kyseessä oleva vuorimuodostelma on Tre Cime di Lavaredo eli Drei Zinnen. Vuorenhuippujen ympäri kiertää patikointireitti, joka on Dolomiiteilla vierailevien päiväpatikoijien yksi suosituimpia kohteita.

Tre Cime parkkipaikalle löytää ainakin seurailemalla SS51:stä, jolta käännytään SP49:lle Misurinan suuntaan. Vähän ennen Misurinaa tulee vastaan ensimmäinen parkkipaikka, jolta kulkee mm. busseja kohti huippuja. Jos on omalla autolla liikenteessä, ei kuitenkaan kannata pysähtyä vielä tässä, vaan jatkaa ylös lähtevää vuoristotietä. Varaudu maksamaan tietulli heti tien alussa. Tre Cimelle vielä tie on jo itsessään nähtävyys ja näkymät vain paranevat itse Rifugio Auronzon parkkipaikalle saavuttaessa. Rifugiosta saa ruokaa, juomaa ja olutta eli kaikkea mitä nälkäiset patikoijat tarvitsevat kierroksen jälkeen.

Reitti kolmen vuoren ympäri alkaa Rifugion Auronzon nurkalta, josta otetaan reitti #101 kohti Rifugio Lavaredoa. Tämä alkuosa on helposti saavutettavissa. Varsinainen reitti alkaa vasta Lavaredolta ja jatkuu kohti Rigufio A. Locatellia. Valtaosa turisteista lähtee takaisin jo ensimmäiseltä mökiltä, joten matkaa saa jatkaa tässä vaiheessa kaikessa rauhassa. Pian vasemmalla puolella alkaa avautua huikeat maisemat ja selän takana Tre Cimen vuoret näyttäytyvät sellaisina kuin ne pitäisi kokea.

Locatellille saavuttua haluaa varmasti ottaa pienen tauon ja ihailla maisemia ennen kuin lähtee laskeutumaan kivisen laakson halki reittiä #105 kohti Lange Almia. Täältä ympyrä sulkeutuu kun tie vie takaisin Auronzon parkkipaikalle.

Koko ympyrä on noin 10km pituinen, kestää n. 3h-4h ja se sisältää jonkin verran nousua ja laskua. Se on silti melko harmitonta, joskin kuumana ja tuulettomana päivänä varsinkin laakson matalin osa on kuuma kuin uuni. Maisemat ovat joka tapauksessa makeat.


Katso kaikki Italian road tripin postaukset

Barolo - Viinien kuningas?
Cinque Terre - Maitse vai meritse?
Päivä Firenzessä
Pohjois-Toscana: Pistoia ja Lucca
Etelä-Toscana: Nahkaa ja viinejä
Oodi Gelatolle
Italian agriturismot: La Rosa Gialla
Italian agriturismot: Villa Parri
Dolomiitit
Hochkreuz - Italian ja Itävallan rajalla

2 comments

  1. Wau! Eksyin ekaa kertaa tähän blogiin ja ihmettelen, miksi vasta nyt ekaa kertaa?! Huikean hienoa settiä! Upeita kuvia ja monia paikkoja, joista olen tosi kiinnostunut. :) Jään seurailemaan!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mahtava kuulla, kiitos ja tervetuloa seuraamaan!:) Teillä on näyttänyt olevan samanlaisia kiinnostuksen kohteita, seurataan etenkin instassa aktiivisesti :)

      Delete