2.7.17

Pohjois-Toscana: Pistoia ja Lucca

Pohjois-Toscanassa teimme muutaman päiväretken läheisiin kaupunkeihin, joista maininnan ansaitsevat ainakin Pistoia ja Lucca. Kumpikin kaupunki oli sopivan kokoinen ja sympaattinen. Luccasta löytyi ehkä enemmän nähtävää, mutta Pistoia hurmasi lukuisilla viinibaareillaan ja yleisellä tunnelmallaan.


Pistoia

Italian vuoden 2017 kulttuurikaupunki Pistoia on tyyliltään Toscanalle tyypillinen keskiaikaiskaupunki. Sitä ei ehkä mainita Toscanan kauneimpia kyliä ja kaupunkeja listatessa, mikä on harmi, sillä kaupunki on hyvin säilynyt, sympaattinen, eläväinen ja juuri sopivan kokoinen. Espresso Pistoian keskustassa pöydässä nautittuna maksoi 1€, mikä on aina hyvä merkki. Meidät yllätti myös se, miten paljon yhteen kaupunkiin mahtui pieniä ja houkuttelevia viinibaareja. 

Saimme myös kulttuurikaupungin meiningistä näytteen, kun satuimme täydelle aukiolle kesken kansallishenkisten karkeloiden. En vieläkään tiedä, mistä oli kyse, mutta jos pitäisi veikata, niin kunnioituksen kohteena oli eri pelastusalojen veteraatit. Kunnioituksen osoituksena paikalliset palomiehet laskivat kaupungin kellotornista jättikokoisen Italian lipun.


Vinkki Pistoiaan

Jos yksi vinkki pitäisi Pistoiaan antaa, niin se olisi cocktailien nauttiminen illan hämärtyessä paikallisessa L'alchimista-cocktailbaarissa. Cocktailit ovat erikoisia, suhteellisen edullisia ja paikasta huokuu mahtava fiilis, kuin olisi jenkkilässä 20-luvun kieltolain aikaan. 5 tähteä.

Lucca

Toisin kuin Pistoia, Lucca on yksi niistä kaupungeista, jotka mainitaan Toscanan kauneimpia kaupunkeja lueteltavissa. Kaupunki on kuuluisa ainakin kolmesta asiasta: 

  • Piazza dell'Anfiteatrosta, täydellisen ovaalin muotoinen aukio/tori keskellä kaupunkia
  • Guigini-tornista, jonka huipulla kasvaa pieni metsä
  • Kaupunkia ympäröivistä muureista, jotka ovat säilyneet vahingoittumina läpi vuosien

Vinkit Luccaan

Vuokraa polkupyörä ja ajele kaupungin ympäri muureilla kulkevaa reittiä pitkin. Pyöriä saa vuokrattua heti rautatieasemalta, myös muilta kaupungin sisäänkäynneiltä näytti löytyvän vuokraamoja.

Shoppaile nahkatuotteita, joista Lucca on myös tunnettu. Meiltä lähtee suositus etenkin Officina Della Pellelle, jonka liikkeistä löytyy laadukkaita Luccassa valmistettuna nahkalaukkuja edulliseen hintaan. Hinta-laatu siis kohdallaan.

Katso kaikki Italian road tripin postaukset

Barolo - Viinien kuningas?
Cinque Terre - Maitse vai meritse?
Päivä Firenzessä
Pohjois-Toscana: Pistoia ja Lucca
Etelä-Toscana: Nahkaa ja viinejä
Oodi Gelatolle
Italian agriturismot: La Rosa Gialla
Italian agriturismot: Villa Parri
Dolomiitit
Hochkreuz - Italian ja Itävallan rajalla
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig