22.8.17

Lago di Braies / Pragser Wildsee

Peilityyni järven pinta, joka heijastelee uskollisesti taivasta vasten piirtyviä vuorenhuippuja, rustiikki venevaja ja vuoristojärven sylissä lempeästi kelluvat soutuveneet. Lago di Braies/Pragser Wildsee on eittämättä Dolomiittien ikonisin näkymä, tuhansiin kuviin ikuistettu, paikka jonka en ajatellut pystyvän lunastamaan sille asettamiamme odotuksia. Toisin kävi ja saimme todistaa parin tunnin ajan palasen luonnon täydellisyyttä.

Lago di Braies sijaitsee Fanes-Sennes-Braiesin luonnonpuistossa Pohjois-Dolomiiteilla. Järven rannasta löytyy hotelli ja venevaja, josta voi vuokrata soutuveneitä päiväsaikaan. Braies on todella suosittu turistikohde, joten paikalle kannattaa tulla heti aamusta, jos haluaa nauttia epätodellisen kauniista ympäristöstä häiriöittä. Me saavuimme järvelle vähän kahdeksan jälkeen aamulla ja toukokuussa se oli ihan sopiva aika: lisäksemme järvellä käyskenteli samaan aikaan vain muutama muu pariskunta. Klo 10 jälkeen alkoikin olla jo ihan ruuhkaa.

Braiesin ympäri kiertää helppokulkuinen kävelyreitti, jonka kiertämiseen menee hitaalla tahdilla reilu tunti. Reitti seurailee järven rantaviivaan muutamia lyhyitä metsäosuuksia lukuunottamatta ja itäpuolella on muutaman sadan metrin matka puisia portaita. Puolivälistä löytyy myös vessa ja taukopaikkoja. Koko matkan ajan voi hyvällä tuurilla ihailla järveen täydellisesti heijastuvaa vuorimaisemaa.


Meidän suurin toiveemme oli todistaa peiliä järven pintaa ja sen suhteen kävi onni. Järven tekemästä vaikutuksesta kertoo se, että 1/3 reissussa otetuista valokuvista on vain ja ainoastaan Braiesilta! Tänne lähtisin koska tahansa takaisin ja mieluiten monesti todistamaan eri vuodenaikoja. Ehkä asustaisin rannassa sijaitsevassa hotellissa ihan vain siksi, että saisin nähdä järven eri valaistuksissa. Lähes sanattomiksi joka tapauksessa jättivät nämä maisemat ja ei voi olla kuin onnellinen, että sai kokea Braiesin edes kerran.


Katso kaikki Italian road tripin postaukset

Barolo - Viinien kuningas?
Cinque Terre - Maitse vai meritse?
Päivä Firenzessä
Pohjois-Toscana: Pistoia ja Lucca
Etelä-Toscana: Nahkaa ja viinejä
Oodi Gelatolle
Italian agriturismot: La Rosa Gialla
Italian agriturismot: Villa Parri
Dolomiitit
Hochkreuz - Italian ja Itävallan rajalla
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig