Lago di Tovel, Dolomiitit

Gardajärveltä 90 km suoraan pohjoiseen sijaitsee Adamello Brentan luonnonpuisto ja sen keskellä kaunis vuoristojärvi Lago di Tovel. Järvi sijaitsee syrjässä oikeastaan kaikesta, mutta on kaiken ajomatkan ja vaivannäön arvoinen.

Lago di Braiesin jälkeen olin jo valmis vannomaan, että tästä ei järvikokemus parane, mutta Tovel tuli takavasemmalta aika lailla tasoihin. Tarkoitus oli viettää yksi yö järven läheisyydessä ja saavuimme järvelle ilta-auringon aikaan - valaistus ei olisi voinut olla upeampi! Päädyimme lähes turistinähtävyydeksi itsekin, sillä paikalliset ulkoilijat hekottelivat hyväntahtoisesti, kun kamera lauloi hallitsemattomasti inspiroivia valo-olosuhteita ikuistaessa ja heidän oli vaikea ymmärtää, miten heille arkinen näkymä sai meidät ihan sanattomiksi.


Järveä kiertäviin kävelyreitteihin emme ehtineet tutustua, mutta veteen pulahdimme heti autosta ulos päästyämme. Vuoristovesi oli jäätävää, mutta samalla myös virkistävää - vähän kuin olisi tullut avannossa käytyä. Tarkoitus oli käydä myös aamu-uinnilla, mutta siihen ei enää kyennyt. Tovelin stopilla tuli nähtyä myös kettuja, jotka ilmestyivät läheisen majatalon ikkunalle kurkkimaan meininkiä.

Katso kaikki Italian road tripin postaukset

Barolo - Viinien kuningas?
Cinque Terre - Maitse vai meritse?
Päivä Firenzessä
Pohjois-Toscana: Pistoia ja Lucca
Etelä-Toscana: Nahkaa ja viinejä
Oodi Gelatolle
Italian agriturismot: La Rosa Gialla
Italian agriturismot: Villa Parri
Dolomiitit
Hochkreuz - Italian ja Itävallan rajalla

No comments

Post a Comment