11.8.17

Dolomiitit

Horisonttia halkovia vuorenhuippuja, kirkkaita vuoristojärviä ja vihreitä laaksoja...Dolomiitit olivat yksi Italian matkamme odotetuin osuus ja tämä Etelä-Tirolin vuoristoalue suorastaan räjäyttikin tajuntamme. Emme ole olleet maisemien edessä yhtä vaikuttuneita sitten Uuden-Seelannin.

Koillis-Italiassa sijaitsevat Dolomiitit ovat osa Alppeja ja alue on luonnossa liikkujan ja patikoijan unelmakohde. Jo matkalla Garda-järveltä kohti Bolzanoa hämmästelimme jatkuvasti paranevia maisemia sekä teiden kunnossapidon että yleisen siisteyden tasoa. Historiallisen charmikkaalla eteläisemmällä Italialla on oma viehätyksensä, mutta siinä vaiheessa kun Toscanassa ajelee vuokra-autolla n:nnen kerran moottoritien jättikuoppaan tai ihmettelee käsittämätöntä Y-, T- ja tasoristeyksen yhdistelmää, niin Etelä-Tirolin saksalaista järjestystä ja priimakuntoisia teitä arvostaa ihan uudella tavalla.


Dolomiiteilla ei tarvitse poiketa pääteiltä huikeiden maisemien toivossa, vaan maisemat vyöryvät silmien eteen joka puolelta. Mieleen jäi etenkin Dobbiacosta Cortina d'Ampezzoon vievä SS51:n, jota ajelimme useamman kerran. Tien varrella on kaksikin upeaa vuoristojärveä, Toblacher See ja Dürrensee, joista nämäkin kaikki kuvat ovat. Mahdoton ajaa ohi pysähtymättä! Odottakaa vaan kun näette, mitä näkymiä päiväpatikoinneilta jäi kameraan.
SHARE:

No comments

Post a Comment

© Allergic to Kiwi. All rights reserved.
Blogger Designs by pipdig