La Casies - Vuoristohotelli Dolomiiteilla

Meillä on pitkillä reissuilla usein tapana varata pari yötä jostain vähän paremmasta hotellissa. Italian matkalla tähän oli hyvä syykin: oltiinhan sitä nyt häämatkalla! Dolomiiteilla hotelliksemme valikoitui Casiesin/Gsiesertalin laaksossa Itävallan rajan tuntumassa sijaitseva vuoristohotelli La Casies.

Ekologisuutta ja luonnonläheisyyttä korostavalla luksushotellilla on Bookingissa arvosana 9,7 ja palvelut ovat sen mukaiset: huoneen hintaan kuuluu runsas aamiainen, iltapäiväkahvit, salaattipöytä ja 6 ruokalajin (!) illallinen. Alakerrasta löytyy allasosasto, kolmella erilaisella saunalla varusteltu spa sekä hiljainen rentoutumisalue sisältä ja ulkoa. Halutessaan voi kylpeä myös läheisessä purossa. Spahan voi varata myös erillismaksusta hoitoja: itse kokeilin toista kertaa elämässäni kasvohoitoa ja M urheiluhierontaa vaelluspäivän jälkeen.

Hotelli järjestää vierailleen ilmaiseksi muutaman kerran viikossa eri pituisia ohjattuja vaelluksia (M osallistui Hochkreutzin vuoristonousulle), jousiammuntaa ja sauvakävelyä. Omistajaperheellä on myös useampi vuoristomökki, johon retket usein suuntautuvat ja jossa vieraille tarjoilla mm. paikan päällä valmistettuja juustoja ja muita herkkuja. Sekä vieraat että henkilökunta olivat hyvin saksankielistä ja taisimmekin olla paikan ainoita englanniksi palvelua haluavia.

Täytyy sanoa, että oli aika huikea kokemus palata pitkien ulkona vietettyjen päivien jälkeen takaisin hotellille ja mennä lepuuttamaan väsyneitä jalkoja uima-altaaseen tai saunaan. Nälkä ei myöskään päässyt yllättämään, sillä olin jo ensimmäisen illan jälkeen ihan ihmeissäni, että pitääkö tässä nyt joka ilta vetää tuntikausia kestävä 6 lajin illallinen, jota edeltää vielä runsas salaattipöytä. Viimeisinä iltoina jätimme jo annoksia väliin ja nostelimme hiljaisesti maljoja viereisten pöytien saksalaisille, joiden kisakunto syömisen suhteen oli jotain ihan uskomatonta. Että prost vaan kanssavieraillemme ja tälle hienolle hotellille!

Katso kaikki Italian road tripin postaukset

Barolo - Viinien kuningas?
Cinque Terre - Maitse vai meritse?
Päivä Firenzessä
Pohjois-Toscana: Pistoia ja Lucca
Etelä-Toscana: Nahkaa ja viinejä
Oodi Gelatolle
Italian agriturismot: La Rosa Gialla
Italian agriturismot: Villa Parri
Dolomiitit
Hochkreuz - Italian ja Itävallan rajalla

No comments

Post a Comment